Asfalteringswerken en plaatsen verkeerslichten op Nieuwe Mechelsesteenweg

6 augustus 2020 | 10u10 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op vrijdag 7 augustus met het plaatsen van verkeerslichten op het knooppunt van de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) met de E314 in Leuven. Daarnaast worden tussen het kruispunt met de Mechelse Poort en het kruispunt met Kareelveld ‘s avonds en ‘s nachts asfalteringswerken uitgevoerd. Na deze werken kunnen de verkeerslichten in gebruik genomen worden en kunnen fietsers - dankzij de instelling van de verkeerslichten - conflictvrij oversteken.

Het plaatsen van de nieuwe verkeerslichten op het knooppunt van de Nieuwe Mechelsesteenweg met de E314 vindt telkens overdag plaats. Deze werken worden op een 10-tal dagen verspreid uitgevoerd tussen de periode van 7 en 31 augustus. Doorgaand verkeer kan steeds voorbij de werfzone rijden. Fietsers kunnen de fietspaden in beide richtingen blijven gebruiken. Omwonenden kunnen tijdens één of twee dagen in deze periode geluidshinder ondervinden tijdens het plaatsen van de trilbuizen en het inslijpen van de detectielussen voor de verkeerslichten.

Asfalteringswerken vinden ‘s avonds en ‘s nachts plaats

De resterende asfalteringswerken op de Nieuwe Mechelsesteenweg, tussen de Mechelse Poort en het kruispunt met Kareelveld worden ‘s avonds en ‘s nachts uitgevoerd tussen 18 en 20 augustus. De werken zijn een aanvulling van eerdere asfalteringswerken dit voorjaar op de ring van Leuven. Doorgaand verkeer rijdt via een rijstrook per rijrichting langs de werfzone.


Bereikbaarheid omwonenden en signalisatie fietsers tijdens asfalteringswerken

De zijstraten ‘s Hertogenlaan, Kareelveld en Mechelsesteenweg (N26a) zijn tijdelijk onbereikbaar tijdens deze asfalteringswerken. Verkeer op de ‘s Hertogenlaan rijdt om via de Wijnpersstraat en de Mechelsevest tot aan de Den Boschsingel. Verkeer op de Mechelsesteenweg (N26a) wordt omgeleid via het Joanna-Maria Artoisplein. Tijdens de asfalteringswerken worden de fietspaden op de Nieuwe Mechelsesteenweg afgeschermd met bakens. De fietsoversteken langs de werfzone ter hoogte van de Mechelse Poort worden even afgesloten. Oversteken is enkel toegelaten aan de uiteinden van de werf. Zo wordt er ter hoogte van de Donkerstraat een tijdelijke fietsoversteek geplaatst. Op dit moment wordt het signalisatieplan met de politie van Leuven nog besproken.

kaartje