App helpt bloedsuikerspiegel van sportende diabetes type 1-patiënten onder controle houden

14 november 2022 | 18u47 | Gepost door annpeeters
diabetes
Maandag 14 november werd een applicatie voorgesteld die personen met diabetes type 1 helpt om de bloedsuikerspiegel beter onder controle te krijgen vóór, tijdens en na het sporten. 

Artificiële intelligentie (A.I.) speelt ook in de gezondheidszorg een steeds grotere rol. Door A.I. grote hoeveelheden data te laten analyseren, kunnen onderzoekers patronen ontdekken die ze anders niet zouden herkennen. Na verwerking en analyse, wordt het mogelijk om op basis van de data medisch advies op maat te geven. 

Een projectteam dat bestaat uit medewerkers van Hogeschool UCLL, KU Leuven, UZ Leuven, Karel De Grote Hogeschool, vzw Hippo and Friends en Health House, ontwikkelde de slimme diabetesassistent. Deze applicatie zal personen met type 1 diabetes inzicht geven in hun bloedsuikerspiegel in relatie tot fysieke activiteit. De tool wordt gerealiseerd met de steun van het AMAI-fonds van de Vlaamse Overheid. 

De slimme diabetesassistent past zich aan op basis van gegevens van de gebruiker en wordt dus slimmer naargelang de persoon meer gaat sporten. De sporter krijgt advies over hoe de voorbereiding op een sportactiviteit het best gebeurt voor een veilige en gezonde ervaring.  

Meer info: www.deslimmediabetesassistent.be  

Lees meer over