Ambacht in de kijker: aan de slag in een Leuvens zeefdrukatelier

zeefdruk
Atelier Lotte Martens is een broeihaard aan mooi textiel, met de hand bedrukt in Leuven, op een boogscheut van het station. De producten uit het atelier zijn klaar om menige kleerkast én interieur te voorzien van een elegante en duurzame toets. Het atelier van Lotte is genomineerd voor 'Ambacht in de kijker'

De stoffen van het atelier kennen een afzetmarkt over de landsgrenzen heen. Het zeefdrukken gebeurt er met passie voor de ambachtelijke technieken, met inkten op waterbasis en in lokale, Leuvense productie.
 
Om die redenen werd het atelier genomineerd voor 'Ambacht in de kijker'. De nominatie is een erkenning voor de passie en expertise van het atelier. Naar aanleiding van Ambacht in de Kijker, stelt Atelier Lotte Martens met trots het nieuwe workshop- en lesaanbod voor. Lotte deelt haar kennis en passie graag met het publiek. Haar achtergrond als opleidingshoofd van een textielopleiding, gecombineerd met de passie voor het ambacht, gooien de deuren van het atelier dit najaar open voor particulieren en (nieuw!) professionals die van de techniek willen proeven.
 
Het atelier is uitgerust met alle materiaal en machines om het echte zeefdrukprocedé toe te passen. De werkwijze om met hoogglanzende coatings te drukken is in Leuven ontwikkeld en gepatenteerd. Tijdens de workshops deelt Atelier Lotte Martens die passie met haar deelnemers.