#altijdsamen… lezen, schrijven of kijken dankzij de bib

28 december 2020 | 09u50 | Gepost door annpeeters
bib
Regenachtige decemberdagen… de ideale periode voor een goed boek, een spannende film, sfeervolle muziek. Tijdens de kerstvakantie blijft de Bib Leuven open, met uitzondering van de feestdagen. “Trouwe lezers worden in deze eindejaarsperiode bovendien verwend met mooi vormgegeven presentjes: de enige echte 2021 bibkalender en een postkaart met warme tekst van Leuvens auteur Johanna Spaey”, glundert schepen Denise Vandevoort. “Doe ook zeker mee aan één van de solidariteits-schrijfacties van de bib: de postkaartwensen voor Leuvense gevangenen of de Amnesty Schrijfmarathon. Creatievelingen kunnen zich daarnaast ook uitleven in de ludieke Cover de Cover-wedstrijd!”

Wat is er heerlijker in deze donkere dagen dan in een zetel onder een dekentje te genieten van een goed boek of een meeslepende film? Die vind je in overvloed in de Bib Leuven. De bibliotheek (hoofdbib en filialen) blijft tijdens de kerstvakantie open volgens de gewone openingsuren. Alleen op 31 december sluit ze om 15 uur en op 1 en 2 januari 2021 is ze gesloten. “Het mooie aanbod gratis e-boeken kan je natuurlijk doorlopend van thuis uit blijven uitlenen via de CloudLibrary app”, vult schepen Denise Vandevoort aan. “En bibmaterialen online reserveren blijft eveneens mogelijk. Boeken inleveren kan bovendien 24/24  via de inleverbox in de hoofdbib (Rijschoolstraat) en de filialen.“

De Bib verwent lezers
De Bib verrast de deelnemers van de SamenLeesgroep én alle andere lezers bovendien met een fijne attentie: Leuvens auteur Johanna Spaey schreef speciaal voor deze periode een warme tekst over ‘samen lezen’. Deze postkaart kan je gratis afhalen in de bib en daarna versturen naar  je favoriete leesvriend(in).

En dat is nog niet alles. Ook dit jaar zorgt de bib weer voor een unieke kalender, deze keer met twaalf gedichten over het thema ‘tijd’. Er zijn veel redenen om naar 2021 uit te kijken, met deze kalender doet de bib er nog eentje bij…

Schrijf zelf een kaartje
Afzondering speelde in 2020 in ieders leven een rol. Postkaartjes kunnen wonderen doen. Schrijf een kaartje naar één van de gevangenen in de Hulpgevangenis of Leuven-Centraal.  Deponeer de kaartjes in de postbus op de Fictie-afdeling en ze komen goed terecht!

Wie in deze kerstperiode ook zijn solidariteit wil uitdrukken met mensen van wie de basisrechten geschonden werden, die schrijft niet alleen postkaartjes maar neemt ook deel aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Schrijfinspiratie vind je online op de bibwebsite of via de kant-en-klare pakketten bij de Schrijfmarathonstand in de bib.

Doe mee met de Cover de Cover-wedstrijd
Zoek je nog een leuke gezinsactiviteit? Doe dan zeker mee aan de Cover de Cover-wedstrijd. Maak de cover van een boek, strip, cd, dvd, game, ... na en laat hierbij je verbeelding de vrije loop. Stuur een foto van jouw enscenering samen met een afbeelding van de originele cover naar bibliotheek@leuven.be  voor 3 januari 2021. Mooie prijzen voor de leukste en vindingrijkste inzendingen liggen al klaar. Meer info op https://leuven.bibliotheek.be/coverdecover.

Lees meer over