Alpinist Wouter Proost uit Heverlee vermist na wandeltocht

8 september 2021 | 09u26 | Gepost door annpeeters
Wouter Proost
Op 16 augustus 2021 vertrok Wouter Proost uit Heverlee voor een wandeltocht in de Alpen. Hij liet zijn familie weten dat hij vijf dagen niet bereikbaar zou zijn, maar ondertussen is er nog steeds geen nieuws van de man. 

Wouter Proost is lid van de raad van bestuur van vzw Bergsport Vlaams-Brabant. Hij is een ervaren bergwandelaar en doet al vele jaren aan bergbeklimmen. De solotocht door de Alpen, die hij op 16 augustus aanvatte, was dus geen moeilijke opgave, maar puur ontspanning voor hem. Hij belde zijn ouders die dag vanuit het bergdorpje Isola 2000. Dat was het laatste teken van leven dat ze van hem kregen. 

Dat zijn ouders en vrienden de eerste vijf dagen geen nieuws moesten verwachten, wisten ze, maar op 22 augustus werden ze ongerust. Na die vijf dagen, zou Wouter immers aankomen in het dorpje Barcelonette. Op 27 augustus zou hij normaal terug thuis zijn.  Ze verwittigden de politie, die meteen een zoektocht startte. De gendarmerie wandelt verschillende wandelroutes af en is met de helikopter naar hem op zoek.  Tot op heden leverde dit geen resultaat op. 

Foto: Facebook

wouter

Lees meer over