Algerijn betrapt op fietsendiefstal aan station van Leuven

6 september 2023 | 17u19 | Gepost door redactie
parking
Vorige week zaterdag om 18.55 uur ontving de politie van PZ Leuven een melding van de veiligheidsagenten van Securail. De bewakingsdienst van de NMBS stelde op de camerabeelden vast dat een jonge man manipulaties uitvoerde aan een fiets. De man leek de bedoeling te hebben om deze te ontvreemden uit de fietsenparking van het station in Leuven.  

De politie begaf zich ter plaatse en slaagde er op basis van de persoonsbeschrijving in om de verdachte te intercepteren in de fietsenparking. De verdachte was in het bezit van gereedschap om het zadel van fietsen te forceren. De verdachte werd gearresteerd. De man verklaarde in zijn verhoor dat hij een fiets wou stelen om deze door te verkopen. 

Het parket van Leuven besloot de 45-jarige verdachte van Algerijnse afkomst en zonder gekende verblijfplaats in België, te dagvaarden volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich begin oktober komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor poging van diefstal en onwettig verblijf in België.  

Lees meer over