Alcoholcontrole op verschillende plaatsen in Leuven

16 augustus 2020 | 11u17 | Gepost door annpeeters
Resultaten van grootschalige verkeerscontrole

Zaterdagavond hield de Verkeersdienst van de Leuvense politie een alcoholactie op verschillende plaatsen in Leuven.

Op de Celestijnenlaan werden 29 bestuurders gecontroleerd waarvan niemand te veel gedronken had. Eén auto bleek echter niet geldig ingeschreven en op een aanhangwagen hing de verkeerde nummerplaat. Eén automobilist kreeg een boete omdat hij zijn rijbewijs niet mee had.

Op de Aarschotsesteenweg werden 20 bestuurders gecontroleerd. Eén motorfietser bleek echter te veel gedronken te hebben. Omdat hij ook zijn rijbewijs niet mee had, werd zijn motorfiets tijdelijk ingehouden. Er werden ook nog eens processen-verbaal opgesteld omdat hij niet in orde was met de verplichte beschermingskledij en geen boorddocumenten bij zich had.

Op de Diestsesteenweg werden 16 bestuurders gecontroleerd die allemaal safe bliezen. Eén van hen kreeg wel een proces-verbaal omdat hij zijn rijbewijs niet mee had. Tijdens de verkeerscontrole werd ook een bromfietser betrapt die met een opgedreven bromfiets reed. De klasse B bromfiets haalde tot wel 72 km/u en de bromfietser speelde zijn bromfiets kwijt voor 30 dagen.

Op de Meerdaalboslaan werden nog eens 16 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had te veel gedronken, maar één had zijn rijbewijs niet op zak. Er werden ook twee waarschuwingen gegeven voor defecte lichten.

Lees meer over