Agressieve winkeldief spuwt naar bewakingsagent in Inno en gooit toegangsdeur aan diggelen

inno

De Leuvense politie werd op donderdag 23 november omstreeks 15.20 uur opgeroepen voor een diefstal op heterdaad in Galeria Inno in de Diestsestraat in Leuven. Een 30-jarige verdachte trachtte verschillende flesjes parfum te ontvreemden.

Tijdens zijn bezoek aan de winkel stak de verdachte verschillende flesjes parfum in een speciale zak die voorzien was van aluminiumfolie om de alarmen van de winkel te ontwijken. Vervolgens trachtte de verdachte de winkel te verlaten via de uitgang op de gelijkvloerse verdieping. De man werd ondertussen in het oog gehouden door een bewakingsagent.

Toen de man de bewakingsagent zag, trachtte hij de winkel te verlaten via de verdieping -1, ter hoogte van de Vital Decosterstraat. Deze uitgang werd, gelet op de verdachte handelingen van de verdachte, ondertussen al afgesloten. Toen de bewakingsagent en de winkelverantwoordelijke de verdachte probeerden tegen te houden, spuwde hij in hun richting en gebruikte hij geweld. Hij kon hierdoor de vlucht nemen. Bij het naar buiten gaan, sloeg de verdachte de glazen toegangsdeur zo hard dicht dat deze vernield werd.

De verdachte kon door de Leuvense politie worden aangetroffen in de Diestsestraat in Leuven. Hij bleek in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid cannabis. De flesjes parfum hadden een totaalwaarde van 1599,40 euro. De buit kon worden gerecupereerd.

Het parket van Leuven heeft de 30-jarige verdachte gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich begin februari komen verantwoorden voor de diefstal, bezit van cannabis en vernieling bij de correctionele rechtbank

Lees meer over