Afrikaanse oplichters beloven om bankbiljetten te verdubbelen in emmer

23 februari 2024 | 10u01 | Gepost door redactie
Tiener op Oude Markt betrapt met vals geld

24 maanden cel en 800 euro boete: dat kregen twee illegalen omdat ze tussen maart en juni 2023 in Leuven aan het oplichten waren. Het moet wel gezegd, hun slachtoffers waren relatief goedgelovig. Het duo beloofde om geldbiljetten te verdubbelen in een emmer bij een chemisch proces. Maar het liep fout toen ‘klanten’ zich bedot voelden en de politie tussen moest komen.

Op 14 juni 2023 zakten agenten naar het Leuvense Ibis-hotel af voor een knokpartij. Een duo, eigenaars van een Leuvense kebabzaak, vertelde hij aankomst van de politie dat ze waren opgelicht voor 10.000 euro. Bij een fouille werden bij Stanley E. vele witte papiertjes en tienduizend euro aangetroffen, zo meldde HLN.

Nadat het duo hun slachtoffers wijs had gemaakt dat ze de kebabzaak wilden overkopen, krabbelden ze terug en smeten ze het over een andere boeg. Met de hulp van chemicaliën beloofden ze om blanco biljetten om te zetten in echte bankbiljetten. Omdat het geld enkele uren onder een ‘zwaar voorwerp’ moest liggen moest het naar het Ibis-hotel. De uitbaters van de kebabzaak gingen mee naar de hotelkamer, waar ze de oplichters ontmaskerden. Er werd ook geknokt.

Het duo verblijft illegaal in het land en de rechter acht de kans op recidive groot. Op dit moment zitten ze nog in de cel.

Lees meer over