Abel Demeestere maakt zich op voor de finale van ‘Eerste Kok van België 2022’

29 september 2021 | 08u27 | Gepost door annpeeters
abel demeestere
lub Prosper Montagné organiseert op 4 oktober 2021 de finale van de 69ste editie van de prestigieuze wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2022’. In totaal treden vijf koks in het strijdperk, een van hen is Abel Demeestere uit Heverlee.

De koks moeten tijdens de finale drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.

Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de finale. Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, is ambassadeur van deze wedstrijdeditie.

Private chef Diego De Baets en Jamal Aichi, chef van restaurant Les Terrasses du Prince in Gembloux, staan voor de derde maal in de finale. Stijn De Smet, sous-chef van restaurant Blunch in Zele, en Christophe De Meur, die achter het fornuis van de Britse ambassade in Brussel staat, haalden vorig jaar ook al de finale. Voor Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem is het zijn eerste deelname.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan het concours dat georganiseerd wordt door Club Prosper Montagné. Deze wedstrijd werd door de Minister van Middenstand erkend als meesterschapswedstrijd.

Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen van de gastronomische club zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.

Lees meer over