Abdijfeesten brengen 10.500 euro op voor “Family Friendly” project van Heilig Hart ziekenhuis Leuven

27 augustus 2019 | 16u43 | Gepost door redactie
Abdijfeesten brengen 10.500 euro op voor “Family Friendly” project van Heilig Hart ziekenhuis Leuven
Op 21, 22 en 23 juni vond een nieuwe editie van de Abdijfeesten plaats ten voordele van het goede doel, het ‘Family Friendly’ project, een initiatief van de dienst kindergeneeskunde van het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven. Op 27 augustus werd de opbrengst bekend gemaakt en via een cheque overhandigd aan het ziekenhuis.
Het bericht Abdijfeesten brengen 10.500 euro op voor “Family Friendly” project van Heilig Hart ziekenhuis Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

De organisatoren van de Abdijfeesten en de artsen van de dienst kindergeneeskunde mogen terugkijken op een geslaagde editie. Het werd een feest voor families, jong en oud, lekkerbekken, muziekliefhebbers en sportievelingen. Gus de Octopus, mascotte van het Family Friendly project, vormde de rode draad doorheen de feesten.
Intussen zijn de inkomsten geteld, de rekeningen betaald en daarmee is de finale opbrengst bekend, niet minder dan 10.500 euro. Mede-initiatiefnemer André Organe mocht de cheque overhandigen aan diensthoofd kindergeneeskunde dr. Inge Van Wambeke, die in de wolken was met dit gulle bedrag: “We zijn de organisatoren enorm dankbaar voor hun initiatief. De samenwerking was erg aangenaam en verliep vlekkeloos. Dankzij deze bijdrage kunnen we nu ook ons project om webcams te voorzien op de dienst neonatologie effectief realiseren. Ouders van een vroeggeboren kindje dat langere tijd in het ziekenhuis verblijft, kunnen zo toch contact houden via een scherm als ze er niet bij kunnen zijn. Op die manier willen we trachten het verscheurend gemis een beetje te verzachten.”

‘Family Friendly’ project
De installatie van webcams is slechts één van de projecten die de artsen en medewerkers willen vormgeven in het kader van Family Friendly projects. “Het is als het ware een werkfilosofie die zich vertaalt in een aanpak en omgangsvorm op de werkvloer enerzijds, en in concrete projecten anderzijds. We willen kinderen en ouders nóg meer betrekken en laten participeren in de beslissingsvorming, tijdens de behandeling en de zorg. Pediaters tonen respect voor de inzichten van de familie over hun kind, hebben aandacht voor observatie van het kind en verwerken de voorkeuren van de familie in het gezondheidsplan“, aldus dr. Van Wambeke. “Er liggen nog uiteenlopende initiatieven op het schap zoals het organiseren van voorleesnamiddagen, het aanbieden van dokterskoffertjes voor broers en zusjes, kleuterrondleidingen … “

Elodie Ouedraogo en haar echtgenoot Jeroom werden peter en meter van het project en steunden met veel plezier, o.m. via hun deelname aan verschillende activiteiten op de Abdijfeesten.

De Abdijfeesten komen tot stand dankzij diverse vrijwilligers en (jeugd)organisaties uit Vlierbeek die samen de handen in elkaar slaan. Enkele trouwe sponsors gaven ook dit jaar een extra financieel duwtje in de rug.

Het bericht Abdijfeesten brengen 10.500 euro op voor “Family Friendly” project van Heilig Hart ziekenhuis Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over