Aarschotse­steenweg een weekend afgesloten

9 september 2020 | 11u11 | Gepost door annpeeters
Leuven Duitse brug
Sinds april dit jaar werkt Wegen en Verkeer bovenop het viaduct van Wilsele van de E314, aan de kant waar het verkeer normaal richting Lummen rijdt. De snelweg werd er lokaal breder gemaakt en het wegdek wordt volledig vernieuwd. Maar ook de onderkant van het viaduct krijgt een grondige opknapbeurt. In het weekend van 11 tot 13 september herstelt de aannemer het beton aan de onderkant van het viaduct ter hoogte van de Aarschotsesteenweg en brengt er een nieuwe beschermende verflaag aan. Omwille van de werken wordt de Aarschotsesteenweg gedurende het weekend afgesloten voor het autoverkeer ter hoogte van het viaduct.

In Wilsele wordt hard gewerkt op de E314 aan de renovatie van het viaduct. Zowel de boven- als onderkant wordt helemaal vernieuwd. Bovenop de snelweg wordt momenteel aan de kant waar het verkeer normaal richting Lummen rijdt het wegdek volledig opnieuw opgebouwd. Onder de snelweg herstelt de aannemer het beton van het viaduct en brengt hij een nieuwe beschermende verflaag aan. In het weekend van 11 tot 13 september gebeurt dit bij het stuk van het viaduct dat over de Aarschotsesteenweg loopt. Omwille van de werken wordt de Aarschotsesteenweg onderbroken van vrijdagavond 11 september omstreeks 20u00 tot zondagavond 13 september om 20u00 afgesloten voor het autoverkeer. Er zijn omleidingen voorzien via de op- en afrittencomplexen van de E314. Fietsers en voetgangers kunnen wel heel het weekend gebruik maken van het fietspad onder de Duitse Brug.

Nieuwe asfaltlaag voor afrit Wilsele/Kessel-Lo
Ook in het kader van de renovatie van het viaduct, krijgen de op- en afritten van Wilsele/Kessel-Lo binnenkort een nieuwe asfaltlaag. Tussen vrijdagochtend 18 en vrijdagavond 25 september is dit het geval voor de afrit komende van Brussel. De afrit wordt gedurende een week volledig afgesloten. De opritten richting Brussel en Lummen en de afrit komende van Lummen waren sowieso al afgesloten omwille van de werken op de E314. De werken op de E314 in Wilsele duren nog tot de zomer van volgend jaar. 


 

Lees meer over