Aangehouden door onderzoeksrechter na diefstal met geweld

24 augustus 2021 | 09u02 | Gepost door annpeeters
Dief steelt 22 pakken condooms, blikken tonijn en kersen
Op vrijdag 20 augustus rond 19.15u zag de winkelbediende van warenhuis Carrefour Express aan de Tiensevest in Leuven dat een man blikken bier en sterke drank wegstopte in zijn rugzak. De man kon ontkomen, maar werd toch gevat aan het station.

Toen de winkelbediende zag dat de man drank wegstopte in zijn rugzak, spoorde ze hem aan om de goederen te betalen. Ze herkende de man als verdachte van vroegere winkeldiefstallen. 

De man liep de rij aan de kassa echter voorbij en leek niet te zullen betalen. De winkelbediende sprak de man opnieuw aan, waarna hij haar een duw gaf en wegliep in de richting van het station. De winkelbediende, een vrouw van 45 jaar uit Leuven, kwam ten val. Ze kwetste zich aan haar ellenboog en knie en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Een getuige van de winkeldiefstal zag de verdachte op de trein stappen. Hij verwittigde de mensen van Securail die de verdachte van de trein haalden. De verdachte, een 22-jarige man die geen vaste verblijfplaats heeft in België, werd herkend door het slachtoffer en verschillende getuigen. Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de man op verdenking van diefstal met geweld. Hij werd voorgeleid en aangehouden.

De man was niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd ook op 11 juni al betrapt op winkeldiefstal met geweld in dezelfde winkel. Voor deze feiten werd hij toen meteen gedagvaard in toepassing van het snelrecht.

Lees meer over