9 Leuvense jongeren presenteren elk kortstrip in boek

12 februari 2020 | 17u31 | Gepost door redactie
9 Leuvense jongeren presenteren elk kortstrip in boek
Negen jongeren tussen 16 en 28 jaar werkten van april tot november 2019 in een tijdelijk atelier in het Leuvense stadhuis. Ze tekenden er hun eigen stripverhaal, dat gebundeld werd in het boek Graph-ik.
Het bericht 9 Leuvense jongeren presenteren elk kortstrip in boek verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het traject werd georganiseerd door Artforum/Urban Woorden. In het Leuvense stadhuis werkten de 9 jongeren aan een eigen kortstrip, onder begeleiding van stripauteur Phaedra Derhore: “Ik wilde anderen helpen strips te maken, zodat ook zij hun verhalen kunnen vertellen.” De jongeren hadden elk hun verhaal te vertellen en dat zorgde voor verbinding. Zo vertelt Felix (16 jaar): “Tekenen is mijn favoriete hobby. Normaal teken ik helemaal alleen. Nu was het in groep, en dat was heel speciaal.”

Tijdens dit traject wisselden ze ervaringen en experimenten uit, waardoor ze elkaar in hun werk versterkten en een eigen visuele vertelstijl ontwikkelden. ‘Graph-ik’ is de bundeling van deze authentieke verhalen, ontstaan vanuit de verschillende persoonlijkheden van de jongeren. Het boek werd uitgebracht door uitgeverij Oogachtend.

De jongeren stellen het boek voor tijdens de boekvoorstelling op vrijdag 14 februari om 19.30 uur. Op zaterdag 15 (14-20 uur) en zondag 16 februari (14-18 uur) is er ook nog een expo van hun werk. Zowel de boekvoorstelling als de expo vinden plaats in het oude stadhuis (Naamsestraat 3, 3000 Leuven).

Het bericht 9 Leuvense jongeren presenteren elk kortstrip in boek verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over