81-jarige man bespuwd in Brusselsestraat

27 maart 2020 | 11u36 | Gepost door redactie
Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent
Dat de coronacrisis niet altijd het beste in de mens naar boven brengt, bleek gisteren in Leuven. Een 81-jarige man uit Leuven werd tijdens zijn dagelijkse wandeling bespuwd door twee jonge gasten. “Compleet onverantwoord in deze coronatijden”, zegt hij.
Het bericht 81-jarige man bespuwd in Brusselsestraat verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ik ben aan mijn 81ste jaar bezig”, zegt de man, die liever anoniem blijft. “Ik ben diabeet en heb een prothese aan mijn linkerbeen. Om toch fit te blijven, probeer ik elke dag een kleine wandeling te maken. Gelukkig staan er her en der bankjes om even op adem te komen. Zo zat ik gisteren alleen op een bankje in de Brusselsestraat, uit te rusten tijdens mijn wandeling. Opeens doken er twee jonge gasten op, overduidelijk dronken want ze maakten heel veel lawaai. Een van hen spuwde in mijn richting. Hij raakte me net niet, al was dat volgens mij wel zijn bedoeling. Vervolgens liepen ze gewoon lachend verder.”

Onbegrijpelijk en onverantwoord in deze tijden van corona. “Ik denk dat ze me wilden intimideren. Jammer vind ik dat. Het waren gasten van vreemde origine. Zij kunnen dat natuurlijk niet weten, maar als oogarts ben ik jarenlang naar Afrika gereisd om er enkele weken – vaak op eigen kosten – mensen met cataract te opereren. Daarom raakt dit voorval me.”

De jongemannen verdwenen spoorloos maar liepen wel degelijk een groot risico. Als de politie hen had betrapt, riskeerden ze een celstraf van drie maanden tot twee jaar en een boete tot 2.400 euro. Dat geldt voor iedereen die moedwillig hoest, niest en spuwt in de richting van andere mensen.

Het bericht 81-jarige man bespuwd in Brusselsestraat verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over