712.000 euro voor meer biodiversiteit en groenere speelplaatsen

13 december 2019 | 20u41 | Gepost door redactie
712.000 euro voor meer biodiversiteit en groenere speelplaatsen
Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir trekt via het klimaatfonds 712.185 euro uit voor Leuvense projecten. Lorin Parys, fractievoorzitter van N-VA Leuven: “Die centen gaan naar groenere schoolspeelplaatsen voor Leuvense kinderen, gevelbeplanting, biodiversiteitsprojecten en daktuinen op bedrijfsgebouwen.”
Het bericht 712.000 euro voor meer biodiversiteit en groenere speelplaatsen verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Met de steun van de minister zetten we alvast een stap in de goede richting om onze stad groener en leefbaarder te maken”, zegt Lorin Parys. “Het Atheneum De Ring krijgt bijna 60.000 euro voor de aanleg van een groene speelplaats. De ontharding van de speelplaatsen van De Zevensprong in hartje Leuven, krijgt een subsidie van bijna 120.000 euro. De Gemeenschapstuin van het Cohousing project BotaniCo aan de Kapucijnenvoer ontvangt bijna 20.000 euro. InterLeuven investeert in biodiversiteit voor bijna 35.000 euro en legt ook een groendak aan op hun intergemeentelijk trainingscentrum voor ruim 38.000 euro. Daarnaast krijgen ook de campus Gasthuisberg UZ Leuven en de dienst Kinderpsychiatrie van Gasthuisberg groendaken en een groengevel voor een bedrag van bijna 370.000 euro. Tenslotte wordt er ook 70.000 euro vrijgemaakt voor groengevels in de Mechelsestraat.”

“Steden en gemeenten die de oppervlakte lokale vergroening doen stijgen, verharde oppervlaktes verwijderen en investeren in biodiversiteit dragen in onze verstedelijkte gebieden sterk bij tot klimaatmitigatie en -adaptatie en vinden in mij een partner”, aldus minister Demir.

De steun voor Leuven kadert in een subsidieronde van maar liefst 8,6 miljoen euro voor 69 klimaatprojecten op Vlaams grondgebied.

Het bericht 712.000 euro voor meer biodiversiteit en groenere speelplaatsen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over