644 voertuigen gecontroleerd tijdens grote verkeersactie

politie
Zaterdagavond en -nacht deed de Leuvense politie een grote verkeerscontrole. Er werd onder andere gewerkt met het ANPR-voertuig, bemande snelheidscontrole en een drughond.

De controle vond plaats in de Doleegstraat, de Platte Lostraat, de Aarschotsesteenweg en op het Engels Plein. 102 voertuigen werden aan een grondige controle onderworpen.

Vier bestuurders waren onder invloed; twee van alcohol en twee van drugs. Een buitenlandse bestuurder moest zijn boete van 578 euro dadelijk ter plaatse betalen. Eén van deze bestuurders had eveneens geen rijbewijs. Haar voertuig werd tijdelijk in beslag genomen.

Een fietser die gecontroleerd werd had een hoeveelheid drugs op zak. Bij een verdere controle bij deze persoon thuis werd nog meer drugs en een hoeveelheid cash geld aangetroffen. Er werd proces-verbaal opgesteld.

Een bestuurder van een elektrische step reed wel erg snel voorbij de controle. Een controle op de rollentestbank wees uit dat de step 43 km/u haalde, i.p.v. de toegelaten 25 km/u.

Een lichte vrachtwagen was dan weer 10% te zwaar geladen. De boete van 400 euro werd onmiddellijk betaald.

Gelijktijdig werd er ook gecontroleerd op snelheid. 46 van de 644 gecontroleerde voertuigen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u op de Aarschotsesteenweg.

Lees meer over