400 vaccins gezet sinds opening vaccinatiecentrum

25 februari 2021 | 09u45 | Gepost door annpeeters
vaccin
Leuven ontving de voorbije twee weken 40 flacons van AstraZeneca, goed voor 400 vaccins, die op twee dagen tijd allemaal gezet zijn. De eerste tweehonderd afgelopen vrijdag, de overige tweehonderd voorbije dinsdag. Alle zorgverleners met een afspraak zijn komen opdagen, dankzij de samenwerking en inspanningen van de Stad en de Eerstelijnszone Leuven. De bereidheid om zich te laten vaccineren is erg hoog,

De Eerstelijnszone Leuven heeft, in samenwerking met huisartsenkring Khobra en andere partnerorganisaties, zelf de lijsten van zorg- en hulpverleners voor de eerste vaccinatiedagen opgesteld. “Zo zijn we zeker dat het correcte lijsten zijn”, zegt Bart Tirez, voorzitter van eerstelijnszone Leuven. “We hebben dit gedaan in nauw overleg met onze populatiemanager Bert Aertgeerts. Vooral artsen, verpleegkundigen, tandartsen, verzorgenden van diensten voor gezinszorg uit Leuven en jonger dan 56 jaar zijn hierdoor snel aan bod kunnen komen. De reservelijsten van de kinesisten en apothekers (in samenwerking met Brabants Apothekers Forum) zijn ook nuttig gebruikt. Kennis van netwerk en snel schakelen bleek andermaal een grote troef.” 

De zorgverleners op de lijsten zijn de voorbije dagen persoonlijk gecontacteerd door medewerkers van de stad om een afspraak te maken in de Brabanthal. Ze werden niet uitgenodigd via het centrale afsprakenplatform, dat nog niet helemaal op punt stond. “Op die manier zijn we er in geslaagd om de juiste mensen te bereiken en alle geleverde vaccins vlot te zetten”, zegt Ridouani. “Het was een grote inspanning, die dus geloond heeft. Iedereen is komen opdagen zoals voorzien.”

Volgende week ontvangt Leuven 400 vaccins, de week van 8 maart zijn het er 1.268.

Lees meer over