29 organisaties gaan de strijd aan met de griep

12 november 2019 | 11u02 | Gepost door redactie
29 organisaties gaan de strijd aan met de griep
Griep treft elke winter 1 op 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. In de regio Vlaams-Brabant oost gaan 29 organisaties de strijd met de griep aan door extra in te zetten op vaccinatie. Niet alleen lokale besturen, maar ook seniorenorganisaties, wijkgezondheidscentra, woonzorgcentra, ziekenhuizen en andere organisaties zetten zich deze periode extra in.
Het bericht 29 organisaties gaan de strijd aan met de griep verscheen eerst op Leuven Actueel.

De jaarlijkse griepvaccinatiecampagne draait ondertussen op volle toeren. De griep treft elke winter 1 op 10 personen en vooral bij risicogroepen -ouderen, mensen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen- kan de griep ernstige gevolgen hebben. De campagne richt zich daarom niet alleen op die risicogroepen maar ook op zorgverleners die in de sector werken en personen die vaak in contact komen met die risicogroepen.

Om je engagement te tonen, kan je als organisatie een certificaat verdienen om te tonen hoe goed je beschermd bent tegen de griep. Afhankelijk van de vaccinatiegraad verdien je een gouden (80% van de medewerkers gevaccineerd), zilveren (70% gevaccineerd) of bronzen (60% gevaccineerd) certificaat. Moet je als organisatie nog een tandje bijsteken, dan krijg je alvast een inzetcertificaat.

In de regio Oost-Brabant hebben niet minder dan 29 organisaties zich geëngageerd voor de griepvaccinatiecampagne. Het gaat daarbij om 10 lokale besturen, 5 seniorenorganisaties, 4 woonzorgcentra, 3 wijkgezondheidscentra 2 ziekenhuizen en 5 andere organisaties zoals huisartsenwachtposten, huisartsen, apothekers en externe diensten.

Het vaccin is vanaf half oktober beschikbaar en de beste periode om je te laten inenten tegen de griep is tussen half oktober en half november. Voor risicogroepen wordt het vaccin voor bijna de helft terugbetaald. Voor mensen in woonzorgcentra is het griepvaccin zelfs gratis.

Meer info: www.logo-oostbrabant.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht 29 organisaties gaan de strijd aan met de griep verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over