27-jarige Wout uit Kessel-Lo wordt nieuwe Homo Universalis

10 februari 2022 | 20u29 | Gepost door annpeeters
Foto: Eén
Donderdagavond werd de finale van 'Homo universalis' in 'Iedereen beroemd' op Eén gespeeld. De 27-jarige Wout Vanroose uit Kessel-Lo kroonde zich na een spannend namenduel met Yannick tot de enige echte Homo Universalis.

In de finale van 'Homo universalis' in Iedereen beroemd namen de 27-jarige Wout (Kessel-Lo) en de 29-jarige Yannick (Westerlo) het tegen elkaar op. De inzet: een jaar gratis vakantie met dank aan Sunweb, en de eer om tot homo universalis gekroond te worden.

Het finalespel leek simpel, maar was verraderlijk: Wout en Yannick moesten om beurten een naam van een van de 98 afvallers opnoemen. Wie als eerste een foute naam zei, te laat antwoordde, of een naam gaf die al gezegd was, verloor het spel. Wout en Yannick begonnen er stevig aan, maar gaandeweg werd het moeilijker en moeilijker. Uiteindelijk maakte Yannick in paniek de fout om een naam te geven die hij al eens genoemd had. Het besef was er meteen: Wout mag zich een jaar lang homo universalis noemen.

Wout en Yannick waren van meet af aan heel sterke kandidaten. Het verbaasde dan ook niemand dat ze samen de finale mochten spelen. 

Wout: "Ik ging altijd met veel plezier naar de opnames. Er hing een superfijne sfeer en ik genoot ook van de proeven zelf. Ik wist meteen dat de finale zeer spannend ging worden, want bij de laatste paar proeven waren Yannick en ik meestal als eersten klaar. Als het in de finale een opdracht met snelheid zou worden, zou hij veel kans maken, want Yannick is fysiek sterk. Ik was uiteindelijk dan ook heel blij met de finaleproef. Qua stressbestendigheid en mentale rekenkracht wist ik dat ik een goede kans maakte."

Wout wint niet enkel de titel van homo universalis, maar ook een reischeque ter waarde van 18.000 euro van Sunweb: "Ik moet nog bekijken wat er allemaal mogelijk is, maar ik zou heel graag gaan duiken en freediven. Dus waarschijnlijk zal ik naar Tenerife of Egypte trekken. Als homo universalis kijk ik er natuurlijk naar uit om nieuwe plaatsen te ontdekken, en nieuwe dingen te leren!"

Wie is Wout?

Wout is developer-analyst bij de KU Leuven. Na enkele spelletjes werd hij al meteen gebombardeerd tot grote kanshebber op de eindwinst. Heel vaak was Wout namelijk als eerste of tweede klaar met een opdracht. Ook zijn kalmte is een groot voordeel: Wout vertoont zelden een teken van stress. Enkel bij de opdracht met de speelgoedhond en batterijen sloeg de spanning plots toe. In zijn vrije tijd is Wout circusartiest en houdt hij erg van klimmen en parcours.

Wout
Eén
Wout
Eén
Wout