27-jarige Leuvense krijgt een maand effectieve gevangenisstraf en 1.330 euro boete voor het niet dragen van mondmasker

Illustratiebeeld

Een 27-jarige Leuvense vrouw kreeg op de Leuvense politierechtbank een boete van 1.200 euro omdat ze op 11 mei 2021 in de Naamsestraat in Leuven werd betrapt zonder mondmasker. Dat meldt HLN. Was ze op de rechtbank aanwezig geweest, dan had het prijskaartje minder hoog geweest.

M.S. haalde eerder het nieuws, omdat ze in december 2021 ongestoord de ambtswoning van Jan Jambon (N-VA) in Brussel, het Errerahuis, binnendrong. Op die manier wilde ze twee jaar coronabeleid stevig op de korrel nemen. Ze moeten zich hiervoor op 6 september komen verantwoorden op de Brusselse rechtbank. Ze staat er terecht voor externe hacking, valsheid in informatica, de diefstal van een boek en bloemen en een diefstal met geweld van oortjes, een Europese vlag en een kristallen staafje van een kroonluchter.

In de Naamsestraat liep het allemaal niet zo’n vaart. Ze werd geverbaliseerd omdat ze geen mondkapje droeg. Ze moest het aan de rechter komen uitleggen, maar stuurde haar kat en dat zal ze voelen in haar portemonnee. De politierechter veroordeelde haar tot één maand celstraf en 1.200 euro boete. 130 euro aan gerechtskosten komen daar nog bij.

In het verleden kreeg ze al een straf met uitstel voor het niet naleven van de coronaregels, ze had onder meer in een kebabzaak haar neus en mond niet bedekt.

Lees meer over