2,5 miljoen euro voor 18 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant

23 April 2020 | 14u31 | Gepost door redactie
2,5 miljoen euro voor 18 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 2,5 miljoen euro in 18 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. “Bouwen aan scholen is bouwen aan de toekomst”, zegt Weyts. “Ook in coronatijden blijven we volop investeren in die toekomst.” In de Leuvense regio gaat het om vijf projecten.
Het bericht 2,5 miljoen euro voor 18 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Door de coronacrisis staan veel klaslokalen leeg, maar Vlaanderen blijft investeren in schoolgebouwen. Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen. “Deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we wel drie miljard euro in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We focussen in de komende jaren vooral op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar we blijven ook oog hebben voor de noden in het basisonderwijs”.

Weyts heeft in de maand maart via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 2.430.159,25 geïnvesteerd in 18 scholenbouwprojecten in de provincie Vlaams-Brabant.  In de Leuvense regio gaat het om vijf projecten. Vrije Basisschool De Waaier in Bertem krijgt 68.386,58 euro voor een nieuwbouw en eerste uitrusting. Vrije Basisschool Sancta-Maria in Leuven krijgt 102.025 euro voor een totaalrenovatie en omvorming van bestaande woning naar klaslokalen en aanliggende ruimtes. Vrije Basisschool De Bosstraat in Wilsele krijgt 24.009,45 euro voor de verbouwing van het sanitair. Vrije Lagere School Terbank in Egenhoven krijgt 182,63 euro en BuSO Don Bosco Groenveld plus in Leuven krijgt 2.314,23 euro voor herstellingswerken.

Ook in het Hageland komen er verschillende scholen aan bod. Vrije Basisschool Hagekind in Tielt-Winge ontvangt 59.215,64 euro voor een nieuwbouw en uitbreiding van de hoofdvestiging met extra klassen en een polyvalente zaal. De Vrije Basisschool in Aarschot ontvangt 1.207,98 euro voor herstellingswerken. VIA in Tienen tot slot ontvangt alles samen 711.211,68 euro voor verschillende werken: er wordt een lift geplaatst en een bestaande kelderverdieping wordt verbouwd en in gebruik genomen. Ook de Vrije Basisschool Sint-Jozef in Tienen valt in de prijzen.

“Het is belangrijk dat we ook tijdens de coronacrisis blijven bouwen aan nieuwe scholen, want zo bouwen we aan de toekomst”, zegt Weyts. “We investeren in kwaliteitsvol onderwijs in kwaliteitsvolle infrastructuur. Ik ben blij dat we zeker in deze moeilijke periode goed nieuws kunnen brengen aan de leerlingen, leerkrachten en directies van deze scholen”.

 

Het bericht 2,5 miljoen euro voor 18 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over