24 urenloop start op 26 oktober

25 oktober 2021 | 20u05 | Gepost door annpeeters
24 urenloop

Na anderhalf jaar in hun kot te moeten blijven, mogen de Leuvense studenten zich opnieuw uitleven op de 24 urenloop. Dit spectaculair sportevenement, dat normaal gezien jaarlijks georganiseerd wordt door LOKO, de Leuvense studentenkoepel, werd lang verwacht. 24 uren lang nemen de Leuvense kringen het tegen elkaar op gedurende een aflossingswedstrijd op de looppiste van het Universitair Sportcentrum in Heverlee. Het startschot wordt op dinsdag 26 oktober om 20 uur gegeven.

De deelnemers mogen zich dan de longen uit het lijf lopen op een 530 meter lange looppiste, toegejuicht door de talrijke toeschouwers. Tussen het lopen en supporteren door, kunnen studenten energie opdoen in de verschillende eetstandjes waardoor de kringen een groot aanbod aan maaltijden en snacks aan studentikoze prijzen wordt aangeboden. Tijdens het evenement vindt ook een dj-wedstrijd plaats, van wie de winnaar daarna een half uur mag draaien voor de danspiste. 

De competitiviteit slaat alvast toe en de kringen delen al leuke promotionele video’s waarin ze duidelijk maken dat ze alles op alles zullen geven om het beste uit zichzelf te halen. Elke kring vecht om zijn plaats, zijn persoonlijk record of om een andere kring voorbij te steken! Dit zorgt natuurlijk voor meer inzet van de studenten die het dan voor hun vereniging opnemen. Vorige editie verdedigde Apolloon, de hoogstudentenvereniging van de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen van KU Leuven, hun titel. Ze liepen maar liefst 1078 toeren, waarmee ze in 2019 hun record hebben verbroken! Al een paar jaar, worden ze op de hiel gevolgd door de Vlaamse Technische Kring (VTK). Vorige keer verschilde hun score maar 2 rondjes.

LOKO Sport is zeer verheugd dat de 24 urenloop dit jaar, weliswaar met het Covid Safe Ticket, mag plaatsvinden. Dit is mede dankzij de hulp bij de logistieke organisatie van TSD en Ulyssis. Omwille van een maximumcapaciteit van 4450 toeschouwers wordt er dit jaar ingezet op een capaciteitsmonitor en een livestream die 24 uur lang het hele sportevent in beeld zal brengen. Studenten kunnen dus ook online volgen hoeveel mensen aanwezig zijn, zodat ze op voorhand weten of er nog plaats is. Coördinator van LOKO Sport, Raf Sablon, is alvast heel enthousiast

 "We zijn heel erg blij dat we nu na een jaar zonder, weer een nieuwe, te gekke editie van de 24 urenloop mogen organiseren. Dit jaar willen we het nog grootser dan anders aanpakken door in te zetten op een livestream. Hierdoor kunnen alle studenten ook vanuit hun kot meegenieten van dit grote event." aldus Raf Sablon

Lees meer over