23ste Leuvense stripbeurs viert Fiere Margriet

10 februari 2020 | 12u05 | Gepost door redactie
23ste Leuvense stripbeurs viert Fiere Margriet
Op zondag 1 maart is zaal Redingenhof in Leuven opnieuw het decor voor een feestelijke editie van de Leuvense stripbeurs.
Het bericht 23ste Leuvense stripbeurs viert Fiere Margriet verscheen eerst op Leuven Actueel.

Liefhebbers van Robert en Bertrand, Suske en Wiske, Kiekeboe, Kuifje, Asterix, Jommeke en alle andere striphelden kunnen die dag weer struinen langs tafels vol strips, maar ook dvd’s. Zowel nieuw als tweedehands, voor jong én oud! De stripbeurs bevat maar liefst 200 meter aan tafels, die worden bemand door stripwinkels, stripverzamelaars en striptekenaars uit België en Nederland.

Ook dit jaar is er een eregast. Striptekenaar Ron van Riet, internationaal bekend dankzij stripreeksen zoals Robert en Bertrand, komt er zijn werk signeren. Fans kunnen deze dag bij hem aanschuiven voor een tekening.

De affiche – een illustratie van het Leuvense standbeeld Fiere Margriet in fijn gezelschap van Robert en Bertrand – is dit jaar ontworpen en getekend door Ron van Riet zelf. Van deze tekening zal er op de beurs een genummerde en gesigneerde prent op A4-formaat te koop aangeboden worden, in een beperkte oplage van slechts 75 exemplaren. Er zal ook een ministrip aangeboden worden, eveneens getekend door Ron van Riet, over de legende van de Fiere Margriet. Deze genummerde en gesigneerde mini-strip verschijnt in een beperkte oplage van 50 exemplaren.

Het bericht 23ste Leuvense stripbeurs viert Fiere Margriet verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over