23-jarige man aangehouden op verdenking van moord in onderzoek naar drievoudige moord in Kessel-Lo

moord
Er is een 23-jarige man uit Leuven aangehouden in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de drievoudige moord van 11 juni in de Zavelstraat in Kessel-Lo.

"Uit het doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie zijn een aantal elementen naar voren gekomen die wijzen op de betrokkenheid van de verdachte bij de drievoudige moord", zo bevestigt Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket. Anita Dendas (54), haar zoon Wesley Piette (23) en vriend des huizes Rikki Janssens (47) werden op 11 juni levenloos teruggevonden in een huis in de Zavelstraat in Kessel-Lo.

Op donderdag werd verdachte gearresteerd en werd er nog een bijkomende huiszoeking verricht in de woning waar verdachte verblijft. In die woning vond eerder ook al een huiszoeking plaats begin augustus. 

"De verdachte is een 23-jarige man uit Leuven die behoort tot de kennissenkring van de zoon die op 11 juni samen met zijn moeder en een vriend des huizes slachtoffer werd van de moord. Hij ontkent iets met de feiten te maken te hebben", aldus Callewaert.

De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van moord. "Vandaag diende hij de voor de raadkamer te verschijnen om te horen oordelen over de handhaving van de voorlopige hechtenis. Op vraag van de verdachte werd de behandeling van de zaak uitgesteld naar de zitting van 27 september", besluit Callewaert.

Het gerechtelijk onderzoek wordt in alle intensiteit verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Anita Dendas en Wesley Piette
Wesley Piette en Anita Dendas op hun bidprentje.

Lees meer over