2 nachten omleiding aan Sint-Jansbergsesteenweg

maps
Wegen en Verkeer vernieuwt de asfaltverharding op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) tussen de Koning Boudewijnlaan (N264) tot aan de brug van de snelweg E40 in Egenhoven (Heverlee), een afstand van ongeveer 1200 meter. De aannemer verwijdert vanaf donderdagavond 10 juni (20u.) tot vrijdagochtend 11 juni (6u.) de bovenste laag asfalt en voert een tweetal lokale aanpassingen uit aan het kruispunt met de Doleegstraat en het fietspad ter hoogte van de afrit aan het tankstation. Van vrijdagavond (20u.) tot zaterdagochtend (6u.) wordt een nieuwe laag asfalt en markeringen aangebracht. Tijdens beide avonden/nachten wordt het doorgaand verkeer omgeleid via het op- en afrittencomplex van Bertem aan de E40. Omwonenden van de woonwijken in Egenhoven ontvingen een bewonersbrief met de vraag om hun wagen voor twee dagen in één van de zijstraten te parkeren. De eerste nacht kunnen omwonenden door de freeswerken geluidshinder ondervinden. Overdag kan er in de werfzone gereden worden.

Na het plaatsen van nieuwe asfaltverharding op het eerste deel van de Sint-Jansbergsesteenweg in mei en de aansluitingen van de Tervuursesteenweg met Berg Taborweg en de Celestijnenlaan in Heverlee, krijgt nu het deel van de steenweg in Egenhoven een nieuwe laag asfalt. Tegelijk worden ook aanpassingswerken uitgevoerd aan het verhoogd kruispunt met de Doleegstraat en aan het fietspad ter hoogte van de afrit aan het tankstation.


Lokale hinder voor de woonwijken in Egenhoven 

Tijdens de werken wordt de Sint-Jansbergsesteenweg tussen 20u. ‘s avonds en 6u. ‘ s ochtends afgesloten voor alle doorgaand en lokaal verkeer en wordt een omleiding aangeduid via het op- en afrittencomplex van Bertem. 

De bewoners van de Sint Jansbergsesteenweg zelf zullen hun woning zeer moeilijk kunnen bereiken tussen 20u. en 6u. We raden hen aan om hun wagen voor twee avonden/nachten in één van de zijstraten te parkeren:

  • Bewoners van de wijk ten westen van de Sint Jansbergsteenweg volgen de omleiding via de Doleegstraat en Bertem.
  • Bewoners van de wijk ten oosten van de Sint Jansbergsesteenweg rijden in het eerste deel van de nacht via de Rotspoelstraat richting Korbeek-Dijle om hun wijk te verlaten. In het tweede deel van de nacht kan het lokale verkeer via het kruispunt van de Doleegstraat naar Bertem omrijden. De aannemer duidt met signalisatie in de wijk aan welke route op dat moment van toepassing is.

Lees meer over