120 kinderen van kwetsbare gezinnen krijgen dan toch de Sint op bezoek

23 november 2020 | 17u05 | Gepost door annpeeters
mamadepots
Door corona neemt de armoede toe en is een bezoekje van de Sint niet voor elk gezin vanzelfsprekend. Maar dat is zonder de vrijwilligers van de mamadepots gerekend. Ze werken zich deze dagen uit de naad om van armenvol speelgoed mooie pakjes te maken, speciaal voor de meest kwetsbare gezinnen.

Omwille van de lockdown moesten de mamadepots van Ferm sluiten. “Erg jammer, net nu de Sint in aantocht is. Voor kwetsbare gezinnen is het zoveel moeilijker om hun kinderen op nieuw speelgoed te trakteren. Dat kregen we niet over ons hart en besloten zelf Sinterklaaspakjes samen te stellen. Die leveren we aan de gezinnen die er het meeste nood aan hebben,” zegt Veerle Van Welden, coördinator van de mamadepots van Ferm.

Het mamadepot Hageland kreeg, van het OCMW van Bekkevoort en van OCMW Tielt-Winge, een lijst van kinderen voor wie dit pakket heel welkom is. Ook het asielcentrum van Scherpenheuvel maakt van dit aanbod graag gebruik. Zo zullen meer dan 120 kinderen binnenkort toch een mooi pakje kunnen openen.

De vrijwilligers nemen deze taak erg ter harte. Ze werken zich vol vuur doorheen de grote voorraad aan speelgoed. “Niks mooier dan anderen blij kunnen maken”, klinkt het in koor.  Armenvol pakketjes zullen hier voor 6 december de deur uitvliegen

Ferm telt momenteel 4 mamadepots in Vlaams-Brabant. Mamadepot Hageland ligt in Meensel-Kiezegem, Mamadepot Lubbeek, Mamadepot Leefdaal en Mamadepot Begijnendijk. Het doel is werken aan duurzaamheid en zorg voor elkaar.

Lees meer over