117 kilometer per uur in bebouwde kom

2 december 2020 | 18u30 | Gepost door annpeeters
230 automobilisten reden te snel
In november controleerde de Leuvense politie weer op verschillende locaties de snelheid van weggebruikers. De grootste snelheidsduivel reed 117 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur toegelaten is.

In Leuven werd er geflitst in de Vesaliusstraat, Nobelstraat, Brouwersstraat, Brusselsestraat, Dagobertstraat, Donkerstraat, Van Monsstraat, Justus Lipsiusstraat, Kapucijnenvoer, Maria-Theresiastraat, Mechelsesteenweg, Naamsestraat, Riddersstraat, Tessenstraat, Tiensestraat en de Vaartstraat. De hoogste snelheden in Leuven werd gemeten in de Brouwersstraat (60 km/u in zone 30) en op de Mechelsesteenweg (85 km/u in bebouwde kom 50 km/u).

In Heverlee werd er geflitst in de Broekstraat, Geldenaaksebaan, Groenveldstraat, Hertogstraat, Kerspelstraat, Oudebaan, Philipslaan, Sint-Jansbergsesteenweg, Tervuursesteenweg, Waversebaan. Hier werd de hoogste snelheid gemeten op de Tervuursesteenweg (102 km/u in bebouwde kom).

In Kessel-lo werd er geflitst in de Eenmeilaan, Guldensporenlaan, Kortrijksestraat, Ortoleanenstraat, Platte-lostraat, Rerum Novarumlaan, Schoolbergenstraat, Tiensesteenweg. De hoogste snelheden werden gemeten in de Eenmeilaan (92 km/u waar 30 km/u toegelaten is) en op de  Tiensesteenweg (117 km/u binnen de bebouwde kom 50 km/u)

In Wilsele en Wijgmaal werd er geflitst in de Louis Woutersstraat, Vaartdijk, Aarschotsesteenweg, Jan Van Avondstraat, Kolonel Begaultlaan, Kroonstraat, Oude Aarschotseweg, Rotselaarsesteenweg. De hoogste snelheden werden gemeten op de Aarschotsesteenweg (105 km/u binnen bebouwde kom 50 km/u) en op de Vaartdijk (88 km/u binnen bebouwde kom 50 km/u).

Alle locaties werden meerdere keren aangedaan op verschillende tijdstippen en dagen.  In totaal werden 21462 voertuigen op snelheid gecontroleerd en 497 voertuigen geverbaliseerd.

Lees meer over