11.11.11 Leuven past acties aan omwille van de coronamaatregelen

Jeanne Devos
Gedwongen door de omstandigheden passen de verschillende wijken hun actie aan, nu huis-aan-huisverkoop en verkoop op markten en aan grootwarenhuizen niet kunnen doorgaan.

Het thema van de actie van 11.11.11 dit jaar is steun voor changemakers. Dit zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. Meer dan ooit staan ze onder druk. Hun broodnodige werk wordt gedwarsboomd door dubieuze wetten en zelfs moord. Daarom hebben zij ook nu onze hulp nodig.

In Leuven werd al aandacht hiervoor gevraagd met een raamschilderij aan het stadskantoor. Ze toont hoe de Leuvense ereburger en changemaker Jeanne Devos de fakkel doorgeeft aan haar nicht en aan ieder van ons. https://mundialeuven.be/nieuws/changemakers

De voorbije dagen stonden de vele vrijwilligers van 11.11.11 Leuven voor de verscheurende keuze of ze de jaarlijkse actie dit jaar wel of niet konden laten doorgaan.

Met pijn in het hart werd beslist om de huis-aan-huis verkoop, verkoop op markten en aan grootwarenhuizen niet te laten doorgaan. Maar iedereen wou, ook in deze voor ons zo moeilijke omstandigheden, toch veilig verder solidair actie voeren voor mensen in landen die het veel moeilijker hebben dan wij.

Snel werden een aantal nieuwe initiatieven genomen. Er zal in veel wijken een oproep in iedere bus gedropt worden om changemakers wereldwijd financieel te steunen. Daarnaast werden er een aantal online mogelijkheden om materiaal te bestellen opgestart.

Het Leuvense 11.11.11-comité doet een oproep aan iedereen die de vorige jaren de actie steunde door het kopen van chocolade, truffels, kaarten en stiften om dit jaar een gift te doen of iets te kopen via een onlinewinkel of in de wereldwinkel van Wilsele.

Voor meer details over de verschillende acties: https://mundialeuven.be/werkingen/111111-leuven

Lees meer over