11.11.11 Leuven: een aangename verrassing!

11.11.11
De coronamaatregelen hebben de 11.11.11-actie in november 2020 ook in Leuven in grote mate bemoeilijkt. De gebruikelijke acties (stratenverkoop, verkoop aan winkels of op markten…) konden niet doorgaan. Toch hebben de vele vrijwilligers niet stil gezeten. Met de steun van de stad Leuven verspreidden ze een oproep om changemakers wereldwijd financieel te steunen en enkele wijken organiseerden heel snel een onlineverkoop.

Kris Demeter, voorzitter 11.11.11-comité Leuven: “Groot was onze verbazing wanneer de definitieve resultaten bekendgemaakt werden. De totale opbrengst bedroeg 237.722 euro en dat is maar 3% minder dan in 2019. De oproep om de actie financieel te steunen werd massaal opgevolgd. Stortingen hebben de lagere opbrengst door het wegvallen van de gewone acties bijna volledig gecompenseerd.

Leuven is daarmee in Vlaanderen een uitzondering, en ook de gemiddelde bijdrage per inwoner is bij de hoogste in Vlaanderen. Hiermee is nogmaals aangetoond dat de Leuvenaar een warm hart heeft voor de vele noden in het zuiden en ook in moeilijke tijden solidair blijft. Het 11.11.11-comité is dankbaar: alle Leuvenaars voor de steun, en stad Leuven voor de daadwerkelijke hulp bij het snel laten drukken en verdelen van de oproep om financieel te steunen. Dit resultaat is een aanmoediging nu we gestart zijn met de voorbereiding van de nieuwe actie, met als thema: “Investeer mee in een betere wereld.  Iedereen wint bij internationale solidariteit.”

Nieuwe vrijwilligers zijn nog altijd welkom, en kunnen contact opnemen met Kris Demeter 0496 44 09 84, kris.demeter@gmail.com.

Schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie feliciteert de Leuvense vrijwilligers: “Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn ze erin geslaagd om maar liefst 237.722 euro in te zamelen voor changemakers wereldwijd. Dat is slechts een fractie minder dan het jaar ervoor. We hebben het voorbije jaar gezien dat Leuvenaars enorm solidair zijn. Het is hartverwarmend dat die solidariteit ook buiten de stadsgrenzen reikt. Dat maakt me erg trots. Ik wil de vrijwilligers samen met iedereen die een gift deed, erg bedanken.”

Lees meer over