104 bestuurders aan de kant

10 januari 2021 | 12u16 | Gepost door annpeeters
Resultaten van grootschalige verkeerscontrole
Zaterdagavond zette de verkeerspolitie 104 bestuurders aan kant voor een alcohol- en drugscontrole. Ook fietsers zonder licht kregen een pv.

De controles vonden plaats op de Kolonel Begaultlaan, de Tervuursesteenweg, de Ludenscheidsingel en de Koning Boudewijnlaan.

Drie bestuurders hadden een glas te veel op en één testte positief op drugs. Van twee van hen, waaronder de bestuurder die positief testte op drugs, werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Tijdens de controles werd ook een vrachtwagenchauffeur aan kant gezet die rondreed met een vrachtauto waarvan de technische controle al geruime tijd verlopen was. Hij moest ter plaatse een boete van 990 euro betalen.

Een autobestuurder die rondreed in een wagen die niet was ingeschreven, krijgt zijn pv binnen enkele dagen in de bus, evenals de passagier van een motorfiets die geen helm droeg.

Een auto met Poolse nummerplaat, bestuurd door een Poolse chauffeur, werd in beslag genomen nadat de man een positieve ademtest aflegde en de boete niet kon betalen. Pas na het betalen van de boete zal hij zijn voertuig terug krijgen.

Tenslotte werden ook nog 14 fietsers aan kant gezet doe rondreden zonder fietslicht. Zij kregen allemaal een pv.

Tijdens de controle werd ook het anoniem flitsvoertuig ingezet. Deze controleerde 619 wagens waarvan er 9 te snel reden.

Lees meer over