101 voertuigen gecontroleerd

controle
Vrijdagavond hield de politie van Leuven een grote controle, samen met een patrouille van de Federale Wegpolitie, en dat op drie plaatsen in Leuven: de Lüdenscheidsingel, de Diestsesteenweg en de Tervuursevest.

Er werden in totaal 101 voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurders zaten onder invloed aan het stuur: één bestuurder had teveel alcohol gedronken, de andere drie testten positief op drugs. Van deze laatste drie werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.

Voorts kon er ook nog vastgesteld worden dat de technische keuring van twee voertuigen vervallen was, dat twee bestuurders de veiligheidsgordel niet droegen en dat een voertuig te zwaar geladen was.

Tot slot werd er een gebruikershoeveelheid cannabis en 53 gram cocaïne in beslag genomen.

Zaterdagavond deed de verkeersdienst een controle op verschillende plaatsen in Leuven. 88 voertuigen werden gecontroleerd. Twee voertuigen bleken niet verzekerd en werden in beslag genomen. Twee bestuurders waren onder invloed van alcohol. Zij moesten hun voertuig aan de kant laten staan. Van twee voertuigen was de technische keuring niet meer geldig. Een andere bestuurder reed rond zonder rijbewijs en moest te voet verder. Een bromfiets reed harder dan toegelaten. De bestuurder zal zijn bromfiets correct moeten laten afstellen.

Voorts werden er nog twee boetes uitgedeeld voor het gebruik van de gsm en één voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

De inspecteurs hadden ook oog voor fietsers: twee kregen een boete voor het fietsen zonder licht, één voor het gebruik van de gsm.

Tot slot werd er nog zes fout geparkeerde wagens op de bon gezet.

Gelijktijdig met de controle van zaterdagavond werd er op vier plaatsen in Leuven snelheidscontrole gedaan: op de Tervuursesteenweg, de Koning Boudewijnlaan, de Naamsestraat en de Tiensesteenweg. Van 1604 voertuigen werd de snelheid gemeten.  179 bestuurders reden te snel. Een laagvlieger haalde 129 km/u op de Koning Boudewijnlaan, waar 70 km/u is toegelaten. Een andere snelheidsduivel reed 103 km/u op de Tiensesteenweg, waar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt.

Lees meer over