Vogelkijkhut uitgebrand

12 februari 2021 | 09u45 | Gepost door annpeeters
afgebrande hut
De vogelkijkhut aan de Molenbeekvallei op de grens van Kortenberg en Herent is woensdagavond uitgebrand. De politie is op zoek naar getuigen, omdat er in de richting van brandstichting wordt gedacht. Zondag zullen vrijwilligers van natuurpunt in blokken van een uur de restanten opruimen.

De houten hut aan de vijver van de Molenbeekvallei is helemaal platgebrand. Er loopt een onderzoek naar oorzaak, maar wellicht gaat het om brandstichting. Wie woensdagavond in die buurt iets gezien heeft, dat aan het voorval gelinkt kan worden, mag contact opennemen met de politie. 

De hut werd er pas anderhalf jaar geleden geplaatst door Natuurpunt en was onderdeel van een project om de vijver in Kortenberg toegankelijk te maken voor het publiek. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn mensen massaal aan het wandelen geslagen, waardoor dit natuurgebied bijzonder populair geworden is. Maar ook hangjongeren hebben hun weg naar de vijver en de hut gevonden. In het verleden brachten ze al enkele vernielingen aan, of ze ook voor de brand verantwoordelijk zijn, wordt onderzocht. 

Natuurpunt Kortenberg blijft niet bij de pakken zitten, zondag wordt het puin geruimd. "Omdat het water ijskoud is en we maar met vier mensen tegelijk mogen werken door de coronamaatregelen is de voormiddag in drie blokken van een uur opgedeeld. Wie wil helpen ruimen, kan dit formulier invullen", laat Natuurpunt Kortenberg weten. "We hebben ook een crowdfunding opgestart voor de bouw van een nieuwe vogelhut."

Lees meer over