Verkeerscontrole op Brusselsesteenweg en in Hulsbergstraat

13 januari 2022 | 19u27 | Gepost door annpeeters
Foto: Stijn Wils in opdracht van de gemeente Kortenberg
De lokale politie Herent-Kortenberg organiseerde op woensdag 12 januari 2022 overdag een verkeersactie waarbij zeven medewerkers werden ingezet.

Tijdens de volledige actie werden er 68 voertuigen grondig gecontroleerd. Alle 68 bestuurders werden ook aan een ademtest onderworpen en dienden hun boorddocumenten ter controle voor te leggen. Geen enkele bestuurder reed onder invloed. Er werden verschillende verkeersinbreuken vastgesteld waaronder het niet dragen van de veiligheidsgordel, een defect achterlicht, rondrijden met een niet-verzekerd voertuig en rondrijden met een vervallen keuring.

Deze verkeersactie werd in de diepte ondersteund door een bemand flitsvoertuig. Hierbij werden er op de Brusselsesteenweg (N2) te Herent 688 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hierbij hield 97,5% van de gecontroleerde bestuurders zich aan de maximale toegelaten snelheid van 70 km/u. Alsook werden er op de Hulstbergstraat te Kortenberg 294 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hierbij hield 96,3% zich aan de maximale toegelaten snelheid van 70 km/u.

Foto: Stijn Wils in opdracht van de gemeente Kortenberg

Lees meer over