Verdachte man even opgepakt na oproep alerte inwoner

PZ Herko

Op de Leuvensesteenweg in Kortenberg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een man opgepakt die schijnbaar poogde om een wagen te stelen. Omdat hij geen (nog) geen strafbare feiten gepleegd had, werd hij weer vrijgelaten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag nam een alerte inwoner contact op met het noodnummer 101. Dit gebeurde nadat ze een onbekende man bemerkte die op de Leuvensesteenweg in Kortenberg aan de portieren van geparkeerde wagens aan het voelen was. Aangezien even verderop een interventieploeg van de politie aan het controleren was, kon de verdachte persoon direct aangetroffen worden. De man kon geen goede reden geven voor zijn aanwezigheid middernacht in Kortenberg. Hij werd tijdelijk van zijn vrijheid beroofd wegens verdachte handelingen. Aangezien er niet onmiddellijk een link kon gelegd worden met strafbare feiten, werd hij enkele uren later vrijgelaten.

Heb je iets verdacht gezien? Bel dan onmiddellijk 101 zodat een interventieploeg ter plaatse kan gestuurd worden. Ook al kan er niet direct een link met een misdrijf worden vastgesteld, mogelijk zijn er wel strafbare feiten vermeden of kan de verzamelde info nuttig zijn voor later onderzoek.

Lees meer over