Vanaf donderdag 29 september herstellingswerken betonplaten op Leuvensesteenweg in Kortenberg

Leuvensesteenweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf nu donderdag herstellingswerken uit over ongeveer een kilometer aan de betonplaten op de Leuvensesteenweg (N2) in Kortenberg. Verspreid over verschillende locaties tussen de rotonde ter hoogte van D'Ieteren en de Schoonaardestraat krijgen de rijweg en het aanliggende fietspad een grondige opfrisbeurt. Fietsers worden omgeleid via de fietssnelweg F3 Leuven-Brussel. Doorgaand verkeer kan om de beurt via tijdelijke verkeerslichten blijven doorrijden.

De betonherstellingen duren volgens de huidige planning tot begin december. Als deze vlot verloopt, kan het fijnfrezen van het wegdek nog volgen in december. De verdere afwerking met voegvulling tussen de vernieuwde betonplaten zal in het voorjaar van 2023 gebeuren via een mobiele werf waarbij de hinder beperkt blijft.

Fietsomleiding via F3 Leuven-Brussel

Tot 3 oktober blijft de hinder voor het verkeer eerder beperkt, daarna zal er zowel voor het fiets- als autoverkeer impact zijn. Zo volgen fietsers een tijdelijke omleiding via de fietssnelweg F3 Leuven-Brussel. Doorgaand autoverkeer kan vanaf 3 oktober slechts over één rijstrook, waardoor de wachttijden op de Leuvensesteenweg kunnen oplopen. Tijdelijke verkeerslichten regelen de verkeersstromen. Gebruikers van de buslijnen 358, 523 en 658 kunnen hinder ondervinden van de werken. Hen wordt aangeraden de routeplanner van De Lijn te raadplegen voor hun vertrek.

Wegwerken van oneffenheden 

Momenteel is het niet comfortabel voor fiets- en autoverkeer om zich te verplaatsen op de Leuvensesteenweg. Door de beschadigde betonplaten die er nu liggen te vervangen door nieuwe exemplaren en de bovenste laag af te schrapen, wordt het wegdek een stuk gelijkmatiger. Daarna vult Wegen en Verkeer ook nog de voegen op tussen de betonplaten, om zo de laatste oneffenheden weg te werken.

Lees meer over