Slagboom aan school De Klimop sluit om middernacht straat af

rr
Aan basisschool De Klimop in Erps-Kwerps werd een slagboom geplaatst. Hij moet de schoolomgeving aan het begin en einde van de schooldag veiliger maken, maar was vannacht even het noorden kwijt. 
"Er zijn meerdere problemen vastgesteld de voorbije weken met de slagboom", zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V)). "Voorbije dinsdag is de firma ter plaatse geweest en hebben ze gegarandeerd dat nu alles in orde zou zijn. Ik heb nog laten navragen of er rekening gehouden werd met het verlengde weekend."

Alles was in orde, tot vannacht dus

"Blijkbaar is om middernacht de bareel naar beneden gegaan, omdat de firma vergeten was om de Europese feestdagen af te vinken. Vanmorgen belde de politie mij en er werd onmiddellijk contact opgenomen met de directrice van de school, die over sleutels beschikt om de bareel manueel te openen. Dit weekend verwacht ik geen problemen meer, omdat hij nu manueel opengezet werd."

Politie of burgemeester verwittigen

"Indien er zich opnieuw een probleem voordoet, mag er steeds contact opgenomen worden ofwel met de politie ofwel met mezelf. Ik hoop dat deze ‘kinderziekten' snel achter de rug zijn en de bareel zijn nut kan bewijzen om de veiligheid van de schoolgaande kindjes te verhogen."

Lees meer over