Politie zoekt persoon die vluchtmisdrijf pleegde na aanrijding met fietser

Het kruispunt van de Achterenbergstraat en de Kruisstraat in Kortenberg
Deze ochtend rond 8.30 uur vond een verkeersongeval plaats aan het kruispunt van de Kruisstraat met de Achterenbergstraat in Kortenberg. Een fietser en een wagen botsten, de chauffeur van de wagen wordt nog gezocht.

"De fietser kwam ten val, raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de auto is niet gestopt, maar vervolgde zijn weg in de richting van de Achterenbergstraat. De fietser kent geen gegevens van het voertuig of de bestuurder, maar kon wel zeggen dat aan de bushalte in de nabijheid enkele personen stonden te wachten die mogelijks meer informatie kunnen geven. Een omstaander ontfermde zich over de fietser. De identiteit van al deze personen is echter nog niet gekend", dat stelt de politiezone HerKo (Herent-Kortenberg).

"We vragen dat (mogelijke) getuigen van dit ongeval zich melden bij de diensten van de politiezone HerKo door tijdens de kantooruren te bellen naar het nummer 016 85 34 00. De bestuurder van het voertuig, kan zich ook via Facebook melden", klinkt het nog.

Lees meer over