Politie klist man die 11 diefstallen uit voertuigen pleegde in Kortenberg

Diefstal uit auto’s
In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 augustus werden in Kortenberg 11 diefstallen uit voertuigen gepleegd. Bij slotvaste voertuigen werd telkens een ruit ingeslagen, waarop de verdachte verschillende spullen wist te ontvreemden. De slachtoffers maakten hier melding van bij de PZ Herko (Herent-Kortenberg). 

In de ochtend van 10 augustus 2022 kreeg de PZ Zaventem melding van een verdachte man op de fiets die aan de deurklink van een voertuig aan het trekken was. Omstreeks 9 uur konden zij in Kraainem een verdachte man op een fiets aantreffen. Op dat moment meldde een andere getuige zich, hij zag hoe deze man een portefeuille weggooide op straat. De weggegooide portefeuille kon worden gevonden, waar een identiteitskaart en rijbewijs in zaten die duidelijk niet toebehoorden aan de verdachte.

Bij de fouillering van zijn rugzak konden verschillende spullen worden teruggevonden, waaronder een tablet, 5 zonnebrillen, 2 gsm’s, kledij, geld en nog een aantal andere zaken. Op de verdachte zelf konden nog enkele identiteitsdocumenten en rijbewijzen worden teruggevonden. Dit betrof de buit van 13 diefstallen gepleegd in Kortenberg, Bertem en Tervuren.

De verdachte is een man van 18 jaar oud zonder gekende Belgische nationaliteit. In zijn verhoor ontkende hij enige betrokkenheid bij diefstallen, hij zou de spullen van een vriend gekregen hebben. Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal met braak en gewone diefstal.

De onderzoeksrechter heeft de verdachte aangehouden. Gisteren, woensdag 17 augustus bevestigde de raadkamer de aanhouding. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over