Paardeneigenaars zijn het beu: "Blijf van onze paarden af en blijf uit onze weide"

31 oktober 2022 | 19u32 | Gepost door annpeeters
paard
Eind september deed Lindsey Ver Poorten al een oproep om de paarden in hun weide met rust te laten, maar onbekenden blijven op hun paarden rijden.

"Ik zou graag diegene die zomaar op onze paarden komt rijden, vriendelijk verzoeken om dit niet te doen. Wij hebben hier redenen voor en dit doe je ook gewoon niet", zegt Lindsey Ver Poorten uit Everberg eind september. "Getuigen hebben dit al meermaals gezien, wij vinden dit niet ok."

Maar haar oproep krijgt geen gehoor, integendeel, er blijven meisjes op de paarden klimmen en er mee rijden zonder zadel en zonder toestemming. "We hebben zondag weer eens te horen gekregen dat er 2 meisjes op onze paarden zaten. Blijkbaar houdt een slot op de poort en stroomdraad hen niet tegen, alsook een papier met 'Verboden te betreden' deert hen niet", zegt Didier Ver Poorten, papa van Lindsey.

"Wij vinden dit totaal onaanvaardbaar en respectloos en doen nogmaals een oproep aan de personen die op de weide, in het veld ter hoogte van de Zipt, waren, om van onze paarden en uit de weide te blijven. De politie wordt op de hoogte gebracht en wij zijn niet verantwoordelijk als jullie een ongeval hebben. Wij kunnen perfect aan het gedrag van de paarden zien, wanneer jullie er waren. Blijf uit de weide en blijf van de paarden."

Lees meer over