Oproep aan Kortenbergenaren om te participeren in het zonnedak van de scholen

25 november 2022 | 20u22 | Gepost door annpeeters
school
Energiecoöperatie ECoOB cv en het gemeentebestuur van Kortenberg engageren zich om de schoolgebouwen te verduurzamen en vragen de inwoners om te investeren.

De daken van gemeentelijke basisscholen De Regenboog, De Klimop en De Boemerang worden ter beschikking gesteld voor een zonnepaneleninstallatie die 100% eigendom kan worden van alle sympathisanten van de school. Ouders van leerlingen, het schoolpersoneel, omwonenden, … kortom: iedere inwoner van Kortenberg die wenst te investeren in duurzame energie kan intekenen als aandeelhouder van ECoOB cv.

De voorziene installaties bestaan uit 296 panelen, goed voor een CO2-besparing van 55 ton per jaar.

"De opbrengst van deze (en andere) installaties wordt onder de coöperanten verdeeld. Deze formule is interessant, omdat de opbrengsten terugvloeien naar de burgers zelf, én de scholen gebruikmaken van groene en goedkopere energie. Als kers op de taart werkt de gemeente met ECoOB cv aan een kader rond energiedelen, zodat ook de scholen zonder zonnedak toegang krijgen tot de opgewekte groene stroom", zegt Kristien Goeminne (CD&V), schepen, bevoegd voor Duurzame Ontwikkeling en Klimaat.

Op dinsdag 29 november is er in OC Berkenhof van 20 tot 22 uur een infoavond over de werking van een energiecoöperatie en het zonneproject in Kortenberg. Deze sessie is toegankelijk voor iedereen en is van informatieve aard.

Inschrijven kan via www.ecoob.be/inschrijven.

Lees meer over