Opbrengst kerstmarkt met een warm en sociaal hart en Bib Late Night voor project ‘gezonde voeding voor iedereen'

24 januari 2023 | 22u11 | Gepost door annpeeters
groepsfoto
In december organiseerden de gemeente, het Welzijnshuis en de Bib van Kortenberg activiteiten om het goede doel te steunen: de kerstmarkt met een warm en sociaal hart en Bib Late Night.

Als goed doel werd het project ‘gezonde voeding voor iedereen’ op school aan de Kortenbergse scholen aangeboden. Dit jaar wordt de opbrengst verdeeld onder de drie geselecteerde Kortenbergse lagere scholen: Vrije Basisschool Mater Dei, Gemeentelijke Basisschool De Boemerang en GO! Basisschool Hertog Jan. 

Kerstmarkt met een warm en sociaal hart

Op vrijdag 16 december 2022 werd het Dr. V. De Walsplein opnieuw omgetoverd tot een warm en sfeervol kerstdorp met heel wat activiteiten en kraampjes. De kerstmarkt met een warm en sociaal hart, helemaal in het teken van het goede doel, was ondanks de koude temperaturen een voltreffer.

Boekenverkoop en Bib Late Night 

Tussen 2 en 17 december 2022 kon iedereen in de Bib van Kortenberg terecht voor de Boekenverkoop. De Bib verlengde op 16 december ook de openingsuren met een Bib Late Night. Die avond hielden werknemers van de Bib van Kortenberg de Bib belangeloos open tussen 19 en 22 u. en organiseerden tal van activiteiten. .

Totale opbrengst kerstmarkt met een warm en sociaal hart Kortenberg

De Bib zamelde met de Bib Late Night en boekenverkoop een mooi bedrag van 1.829,50 euro in, wat werd toegevoegd aan de totale opbrengst van de kerstmarkt met een warm en sociaal hart en het totaalbedrag op 9.404,11 euro brengt, mogelijk zal dit bedrag nog verder oplopen.

De drie Kortenbergse scholen, Vrije Basisschool Mater Dei, Gemeentelijke Basisschool De Boemerang en GO! Basisschool Hertog Jan, krijgen elk een cheque van 3.134,7 euro overhandigd.

De opbrengst van de Warmste Week zal dit bedrag nog aanvullen. 

De scholen tekenden met hun projecten rond gezonde voeding ook in op de projectoproep van de Warmste Week. Het thema van 2022 was kansarmoede, waar dit project volledig bij aansloot. 

Bijgevolg zullen de scholen nog de opbrengsten van de Warmste Week overhandigd krijgen. De Warmste Week zamelde in totaal 5.081.675 euro in. Dit bedrag zal verdeeld worden onder de 270 projecten die geregistreerd werden, waaronder de drie Kortenbergse scholen.

Vier scholen hadden interesse, maar jammer genoeg werden slechts drie scholen geselecteerd door de Warmste Week. Met de gemeentelijke Basisschool De Regenboog, die niet werd geselecteerd, wordt volgend schooljaar het project opgenomen.

Lees meer over