Omwonenden halen slag thuis: tracé fietssnelweg F203 is gewijzigd

17 januari 2023 | 15u53 | Gepost door annpeeters
Het gele/mosterdkleurige is het vorige tracé, het oranje is het nieuwe tracé.
De Werkvennootschap licht op donderdagavond 19 januari de gewijzigde plannen toe van een deel van fietssnelweg F203. Dit nieuwe tracé komt er na overleg met de buurt. 

Fietssnelweg F203 zal fietsen tussen Brussel en Bertem vlotter en veiliger maken. Van Bussel tot Kraainem werd de fietssnelweg intussen voltooid, het deel tussen de Dorpelstraat in Everberg en Bertem is vergund. Rond het gedeelte tussen het kruispunt Mechelsesteenweg-Tramlaan en de Dorpelstraat werden tijdens een bewonersavond in juni 2022 bezorgdheden geuit. Naast De Werkvennootschap zijn ook andere overheden betrokken bij de totaalrealisatie van de F203. Zo start de gemeente Zaventem dit voorjaar met de uitvoering van de fietssnelweg op de Tramlaan.

Bezorgdheden

Naar aanleiding van de bezorgdheden over het traject tussen het kruispunt Mechelsesteenweg-Tramlaan en de Dorpelstraat volgde intensief overleg tussen De Werkvennootschap, de lokale besturen van Kortenberg en Zaventem, het Agentschap Natuur en Bos en diverse andere betrokken partners. Vervolgens werd een nieuw voorstel uitgetekend.

Het vorige tracé langs de Voskapelstraat werd vervangen door een nieuw tracé dat gaat langs de Bosdellestraat en de Everslaan onder de E40 langs de bestaande tunnel.

Werken aan de Ring

De aanleg van de F203 is een onderdeel van het programma ‘Werken aan de Ring’. Met dit programma werkt De Werkvennootschap, een projectvennootschap die door de Vlaamse Overheid werd opgericht om grote infrastructuurprojecten te verwezenlijken, aan een betere mobiliteit en leefbaarheid op en rond de Ring rond Brussel. Om dit te realiseren wordt de komende jaren geïnvesteerd in beter openbaar vervoer, heraanleg van de Ring en vlottere fietsverbindingen.

Lees meer over