Nieuwe hondenlosloopweide in Erps-Kwerps

20 september 2022 | 14u47 | Gepost door annpeeters
Stijn Wils
De gemeente Kortenberg heeft recent een tweede hondenlosloopweide geopend in de Lelieboomgaardenstraat in Erps-Kwerps. In het voorjaar van 2021 werd er eerder al een hondenlosloopweide in Everberg geopend.

De nieuwe losloopzone in de Lelieboomgaardenstraat in Erps-Kwerps bevindt zich op wandelafstand van de dorpskern van Kwerps én het Silsombos. In het Silsombos zijn honden welkom, maar aan een leiband. Een losloopweide in de buurt is dan ideaal, en vermindert de druk op de natuur. De hondenlosloopweide is helemaal afgesloten, en dus veilig voor de hond en voor andere wandelaars.

Er gelden natuurlijk wel een aantal regels. Het reglement te vinden aan de ingang van de weide legt de spelregels vast. Zo moeten baasjes altijd toezicht houden, en hondenpoep opruimen. Alleen zo blijft een bezoek voor elk hondenbaasje aangenaam en houden we het terrein proper.

Praktisch

De hondenlosloopweide in Erps-Kwerps vind je in de buurt van het bezoekerscentrum Groene Vallei (Lelieboomgaardenstraat 60, Erps-Kwerps) via voetweg 95.

Bepijlde wandelingen

Leuk extraatje voor de hondenliefhebbers: op dinsdag 4 oktober is het Werelddierendag. Speciaal voor de honden en hun baasjes organiseert het gemeentebestuur tijdens de maand oktober twee bepijlde hondenwandelingen.

Ontdek het wandelparcours in Erps-Kwerps en/of Everberg. De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang en komt langs ofwel de hondenlosloopweide in Erps-Kwerps of in Everberg. 

Lees meer over