Nieuwe asfaltverharding in plaats van beton voor Kortenbergsesteenweg aan rotonde Skeyes

rotonde

Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt vanaf maandag 10 juni de laatste betonverharding op de Kortenbergsesteenweg door asfaltverharding. 

De aannemer werkt over een afstand van 70 meter, tussen de rotonde van luchtverkeersleider Skeyes aan de Tervuursesteenweg (N227) en het kruispunt met de Gorislaan en Mulslaan. De werken duren maximaal drie weken.

Afgesloten werfzone aan Kortenbergsesteenweg 

Om de werken veilig uit te voeren, wordt de Kortenbergsesteenweg in de werfzone afgesloten. Voetgangers en fietsers kunnen voorbij de werfzone passeren. Doorgaand en zwaar verkeer volgt een omleiding via Nossegem. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de rotonde Icarus. De nieuwe Lijnbus 91 van De Lijn ondervindt ook hinder van de werken: reizigers informeren zich best via de app van De Lijn of www.delijn.be/routeplanner.

Asfaltverharding in plaats van betonplaten

De aannemer werkt overdag van 8 tot 17 uur. Eerst worden de oude betonplaten verwijderd en wordt de weg bouwrijp gemaakt. Vervolgens wordt een nieuwe onderfundering en fundering aangelegd, inclusief nieuwe straatkolken. De weg krijgt als laatste een nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen.

Lees meer over