Muurschildering in Meerbeek is klaar

muurschildering

De voorbije maand werden er 2 grote gevels in Kortenberg opgefleurd met muurschilderingen. Zo wordt de gemeente een trekpleister voor kunstliefhebbers.

Toegankelijke kunst voor een breed doelpubliek is waar streetart collectief Treepack zich in specialiseert. Zij realiseerden op vraag van de gemeente Kortenberg twee muurschilderingen die inspelen op de lokale fauna en flora. De gevel in de Dorpstraat te Meerbeek zal met deze blikvanger een blijvende indruk nalaten op alle bewoners en voorbijgangers. 

Na een uitgebreide oproep aan alle bewoners van Kortenberg vond de gemeente maar liefst 38 gevels die geschikt waren voor een muurschildering. Uit deze brede selectie koos het collectief Treepack 2 winnaars, aldus de Kruisstraat in Everberg en de Dorpsstraat in Meerbeek. Door de participatieve inspraak van buurtbewoners zijn de kunstwerken erg goed onthaald.

In overleg met de betrokken buurtbewoners werd gekozen voor de Nederlandse artiest Collin Van der Sluijs. De kleurrijke vogels maken van de gevel in de Dorpsstraat een waar kunstwerk. Zijn muurschildering is het vervolg op de eerste fase van het project waarbij de Mexicaanse artiest Allegria del Prado een gelijkaardig huzarenstukje schilderde in de Kruisstraat te Everberg.

Het resultaat van de tweede fase is nu dus ook te bewonderen op de kruising van de Dorpstraat en de Kleine Vilvoordestraat 

muurschildering
muurschildering

Lees meer over