Maand wegenwerken op komst aan Leuvensesteenweg door aanleg bushalte en fietspad

Leuvensesteenweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf 1 augustus op de Leuvensesteenweg (N2) in Kortenberg.

“In de rijrichting van Brussel krijgt de bushalte Craenenplein een verhoogd perron, zodat de bushalte toegankelijker wordt voor iedereen. Daarnaast wordt er een vrijliggend fietspad aangelegd achter de bushalte, zodat er geen conflicten meer zijn tussen voetgangers en fietsers”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). Volgens de huidige planning zijn de werken afgerond op vrijdag 26 augustus.

De Lijn voorziet tijdelijke bushalte

Tijdens de werken kunnen voetgangers en fietsers zich langs de werfzone blijven verplaatsen. De Lijn zorgt voor een tijdelijke halte in de richting van Brussel. Reizigers kijken hun reistraject voor eventuele wijzigingen best even na via www.delijn.be/routeplanner.

Voor het autoverkeer geldt er een tijdelijk parkeerverbod binnen de werfzone. Tussen Leuven en Brussel wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De Kapellestraat wordt volledig afgesloten van de Leuvensesteenweg voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de werken wordt het éénrichtingsverkeer in de Lodewijk Maesstraat omgedraaid. Bestuurders kunnen daardoor enkel afslaan vanop de Leuvensesteenweg naar de Lodewijk Maesstraat, maar niet omgekeerd. Meer info is terug te vinden via www.wegenenverkeer.be/kortenberg

Lees meer over