Lukas Malezsewski pakt vijfde Belgische titel mountainbike

Lukas Malezsewski (centraal) met zijn Belgische trui. Fotocredits: Kris Malezsewski.

De Everbergse mountainbiker Lukas Malezsewski (21) behaalde in Houffalize zijn vijfde nationale titel mountainbiken. Als junior pakte hij er in 2019 al een Belgische driekleur, nu is hij kampioen bij de beloften. De omloop ligt hem duidelijk.

In 2019 werd Malezsewski al eens nationaal kampioen in Houffalize, kort daarop veroverde hij de Europese juniorentitel. Tegenover anderhalf jaar geleden waren er voor Lukas enkele ups en vele downs, hij lijkt nu het evenwicht te herstellen.

Met de nationale ploeg liep hij op het wereldkampioenschap van 2020 corona op. In februari 2021 viel hij en liep hij een hersenschudding op. Op het einde van de zomer van 2021 liep hij het zonavirus op door oververmoeidheid. Na twee goede wereldbekers was het prijs op het nationale kampioenschap cross country.

Mijn gevoel verbeterde de voorbije maanden. We gingen op hoogtestage in Livigno. Ik was in Houffalize van plan om de wedstrijd goed in te delen. Ik wou niet te snel uit de startblokken vliegen. Halfweg zat ik op iets meer dan een minuut van de eerste. Ik begon de rest in te halen en en bij het begin de slotronde kwam ik met de eerste over de meet. Daarna trok ik vol door. De tweede volgde finaal op 40 seconden, de derde op 2 minuten.”

Lees meer over