Kortenbergse sporthal krijgt prachtige muurschildering

Sporthal Colombia zit in een nieuw jasje
Sporthal Colombia in Kortenberg heeft een nieuw likje verf gekregen. Dat gebeurde in de vorm van een knappe muurschildering. Het ontwerp komt van de hand van Toon van Ishoven, één van de Vlaamse Primitieven als het aankomt op muurschilderingen in onze contreien.

De aandachtige inwoner van Kortenberg zal het ongetwijfeld al gezien hebben: Sporthal Colomba steekt in een nieuw jasje. Voor deze mooie muurschildering werd er door de inwoners van Kortenberg gestemd op de verschillende ontwerpen aan de hand van Toon van Ishoven, een van de artiesten van Treepack. Het winnende ontwerp bleek 'Het Kantelpunt' te zijn. Met dit ontwerp wil de artiest benadrukken dat onze aardbol zich op een belangrijk punt bevindt in zijn geschiedenis. De mens zoekt letterlijk naar de balans voor een gezonde samenwerking met onze planeet en het wordt steeds duidelijker dat we ons op een kantelpunt bevinden.

"Het is erop of eronder. De huidige generaties werken aan de toekomst van morgen, op zoek naar een evenwichtige levensstijl met respect voor onze aardbol. En dit kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Deze sterke boodschap wordt nog eens extra benadrukt door het feit dat dit sportcomplex nu in gebruikt wordt genomen als COVID-vaccinatiecentrum", klinkt het bij van Ishoven.

“De grootste muurschildering in Kortenberg 'Het kantelpunt’ is een intrigerend beeld. Zijn we speler of speelbal? Zijn we kopbalsterk genoeg om de enige blauwe bal die we hebben in de lucht te houden?”, zo vraagt schepen van Cultuur Ann Vannerem (CD&V), zich af.

Gemeente Kortenberg deed beroep op Treepack voor de coördinatie van de muurschildering en het participatieve luik van dit project. Zij zijn gespecialiseerd in het verfraaien van publieke en commerciële ruimtes, en in de afgelopen jaren verfraaiden ze talrijke verouderde locaties met muurschilderingen en streetart.

 

Lees meer over