Hondje Kenzo doodgebeten door twee rottweilers

Foto: Facebook

De 64-jarige Chris Abeloos werd dinsdagochtend op wandeling met hondje Kenzo in Meerbeek aangevallen door twee loslopende rottweilers. Kenzo, de hond van Chris’ broer, overleefde de meervoudige aanvallen niet. Hij stierf 36 uur na de beet. Het Kortenbergse gemeentebestuur zal het hierbij niet laten en plant al vanaf komende maandag actie.

Chris wou die dinsdagochtend de warmte voor zijn en trok met Kenzo op wandeling. Ze waren bijna boven op de helling van buurtweg 24 toen ze het agressieve duo tegen het lijf liepen. Ze begonnen Kenzo aan te vallen. Chris probeerde de honden weg te houden van Kenzo door ze op te heffen. Hij moest grip lossen en liet het dier in paniek achter. Hij ging zijn broer Luc halen ter versterking. Ze konden Kenzo na veel gebijt van de rottweilers oppakken en ermee vluchten, maar de rottweilers zetten de achtervolging in. De slachtoffers konden ontsnappen dankzij een poortje aan een tuin. Kenzo ging nog naar de dierenarts, maar overleefde het niet. Chris liep acht bijtwonden op onder andere aan de benen, armen, pols als in de hals.

“We gaan maandag al actie ondernemen zodat dit zich niet meer kan herhalen. We kunnen dit niet blijven tolereren, dit is een gevaar voor de openbare veiligheid. Mensen hebben echt bang om in die omgeving te gaan wandelen, dat kan nooit de bedoeling zijn”, aldus burgemeester Alexandra Thienpondt (CD&V) die momenteel op vakantie is maar in nauw contact staat met waarnemend burgemeester en eerste schepen David Haelterman (Open Vld), die eveneens bevoegd is voor dierenwelzijn.

Eind januari 2020 pleegden twee honden van dezelfde man al een agressieve aanval aan speelbos ‘t Vossenhol in Bertem. Een man werd er zwaargewond hij werd aangevallen door twee rottweilers. Het slachtoffer werd geopereerd, zijn dochter liep toen gelukkig lichtere verwondingen op.

“Ik volg het dossier wel dagelijks op. Ik herinner me dat we twee jaar geleden de reu hebben laten inslapen na een eerdere aanval. De teef werd door de dierenarts beoordeeld als niet-agressief zijnde. Het dier volgde een therapie en de eigenaar in kwestie mocht even geen nieuwe reu bezitten. Hij heeft dan toch opnieuw een reu gekocht”, wist Thienpondt.

"We gingen een gesprek met de eigenaar aan en hij zag de ernst van de situatie in. Dit is geen aanvaardbare situatie. Voor ons is het belangrijk om die regio veilig te maken, dat er geen bijtincidenten meer zijn. De teef werd ondertussen weggenomen en de reu vertrekt naar het buitenland. De eigenaar beloofde om op die locatie geen honden meer te houden", aldus nog Haelterman.

Lees meer over